Про участь у навчальному тренінгу з підготовки тренерів команд Міжнародної програми DESTINATION IMAGINATION

На базі Національного музею-заповіднику М. В. Гоголя в селищі Гоголеве Полтавської області 28 вересня відбувся навчальний тренінг з підготовки тренерів команд у межах міжнародної освітньої програми DESTINATION IMAGINATION (DI) «Розвиток креативного потенціалу педагога». Захід організований Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді», за підтримки Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА.

У тренінгу взяли участь педагоги освітніх установ з різних міст України. Комунальний заклад «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» представляли заступниця директора з навчально-виховної роботи Ганна Лісовська, методистка дослідницько-експериментального відділу Єлизавета Голощапова та керівниця гуртка Софія Капустянська.

Фахівчині Національного центру «Мала академія наук України» Альона Івженко, завідувачка відділу міжнародних освітніх проєктів, афілійована директорка DESTINATION IMAGINATION в Україні, та Оксана Мережинська, методистка відділу міжнародних освітніх проєктів, сертифікована тренерка DI, ознайомили учасників тренінгу з унікальністю програми DI, її складовими, поділилися секретами ефективного командоутворення. Про досвід участі як на всеукраїнському, так і міжнародному рівнях своїх команд в «Олімпіаді креативності» розповіли тренерка з Києва Ольга Морозова та тренер з Тернополя Микола Федоруц.

Виконуючи в групах нестандартні завдання та аналізуючи приклади креативних проєктів, учасники тренінгу виробляли практичні навички створення та застосування креативних рішень під час моделювання командних та миттєвих викликів. Завдяки спільній роботі педагоги отримали ґрунтовні знання щодо інтерактивних форм навчання та технологій для роботи з командою.

Тренінг завершився також креативно – костюмованою інтерактивною етноекскурсією від Національного музею-заповіднику М. В. Гоголя «Чи знаєте ви українську ніч?».

Фото із фейсбук сторінки Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді